2. Szállítmányozók, speditőrök

2.1. nemzetközi szállítmánybiztosítás (egyutas / keret)

A nemzetközi szállítmánybiztosítás fedezi az áru a saját vagy idegen áruban szállítás, le- és felrakodás, köztes raktározás során keletkezett károkat és az egyéb járulékos károkat és költségeket. A jelenlegi szállítmánybiztosítások rendkívül széleskörűek és testreszabhatók, jellemzően összkockázati „all risks” fedezetet kínálnak. Igazodnak a szállított áruérték időszakos vagy előre nem látható változásaihoz, kifejezetten kevés adminisztrációt igénylő formái is ismertek.

A területi hatály, önrészesedések, kártérítési limitek nagymértékben szegmentálhatók cégen vagy cégcsoporton belüli megbízások szerint. Lehetőség van ún. „egyutas” és keretbiztosítások megkötésére egyaránt.

Töltse ki online adatlapunkat, kérje egyedi ajánlatunkat

2.2. belföldi szállítmánybiztosítás (egyutas / keret)

A belföldi szállítmánybiztosítás a Magyarországon bekövetkezett káresemény esetén fedezi az áru a saját vagy idegen áruban szállítás, le- és felrakodás, köztes raktározás során keletkezett károkat és az egyéb járulékos károkat és költségeket. A jelenlegi szállítmánybiztosítások rendkívül széleskörűek és testreszabhatók, jellemzően összkockázati „all risks” fedezetet kínálnak. Igazodnak a szállított áruérték időszakos vagy előre nem látható változásaihoz, kifejezetten kevés adminisztrációt igénylő formái is ismertek.

Az önrészesedések, kártérítési limitek nagymértékben szegmentálhatók cégen vagy cégcsoporton belüli megbízások szerint. Lehetőség van ún. „egyutas” és keretbiztosítások megkötésére egyaránt.

Töltse ki online adatlapunkat, kérje egyedi ajánlatunkat

2.3. szállítmányozói felelősségbiztosítás

A szállítmányozói felelősségbiztosítás a rendkívül összetett speditőr tevékenység során másik félnek okozott PÉNZÜGYI (tisztán vagyoni) veszteségekre kínál fedezetet. Kártapasztalataink során ilyen esemény lehet pld az áruk vámkezelése során elkövetett hiba, az áruk helytelen diszponálása, a szállítmányozói tevékenységre vonatkozó előírások megsértése vagy be nem tartása, helytelen szerződéskötés fuvarozókkal, az áru csomagolási előírásainak be nem tartása, határidők elmulasztása.

A megfelelően paraméterezett szállítmányozói felelősségbiztosítás tehát elengedhetetlen védelmet kínál valamennyi e piacon érdekelt szereplő felé. Fel szeretnénk hívni a figyelmet arra is, hogy a nem kellő szakmaisággal megkötött biztosítások akár a vállalkozás teljes létét és veszélyeztetheti egy káresemény során.

Töltse ki online adatlapunkat, kérje egyedi ajánlatunkat

2.4. D&O (felsővezetői felelősségbiztosítások)

A D&O biztosítások valamennyi vállalkozó vagy cég kockázatkezelésének „kötelező” kelléke. A hazai törvények alapján ma már egy cégvezető esetleges hibája kapcsán gyakorlatilag teljes vagyonával felel a hatóságok – közvetlen bírság esetén a partnerek, a cég tulajdonosa vagy akár saját tulajdonostársa felé.

Kártapasztalataink alapján a legalapvetőbb napi gyakorlatban előforduló bírságok kapcsán is több tízmilliós kockázattal néznek szembe a cégvezetők. Más jellegű ügyek kapcsán már több százmilliós kárigények is előfordultak már a hazai gyakorlatban. A követelések nagy része ugyanakkor nem megalapozott, ám az ilyen kárigények elhárítása is sokmilliós költséget jelent a szakértők, ügyvédek költségtérítése okán a cégvezető számára, melyet önrészesedés nélkül térít meg a biztosító, mégpedig folyamatosan, nem csak utólag!

A D&O biztosítás rendkívül kedvező feltételek mellett, akár visszamenőleges hatállyal is teljeskörű védelmet nyújt a hazai cégvezetők részére – mindössze egy felsőkategóriás gépkocsi felelősségbiztosítási költségéhez hasonló díj fejében a cég mérete, és a kiválasztott limit függvényében

Töltse ki online adatlapunkat, kérje egyedi ajánlatunkat